maandag 28 november 2011

Nog wat mooie plaatjes


Lourdes



Monuments-nationaux.fr

Mooie site, prachtig logo en veel info over de 100 mooiste monumenten van Frankrijk.























Site Archéologique de Montcaret





















Aan de grens tussen de departementen Dordogne en Gironde, in een dorp dat door wijngaarden wordt omringd, ligt de archeologische vindplaats Montcaret met zijn Gallo-Romeinse villa en privéthermen, waarvan de vloeren uitzonderlijk mooie mozaïeken hebben. Een rijk woonhuis waar nog de resten van een eetzaal en van mozaïekvloeren zijn te onderscheiden. Deze plek is al sinds de Oudheid bewoond. Bij opgravingen die tussen 1922 en 1939 plaatsvonden, zijn overblijfselen gevonden uit de Ie, IVe en Ve  eeuw, die in de middeleeuwen helaas niet ongemoeid zijn gebleven. Ze zijn afkomstig van een Gallo-Romeinse villa met de voor Zuid-Gallië karakteristieke zuilengalerij en binnenplaats.

Amphitheater Bordeaux








































Zeker de moeite waard als je in Bordeaux bent, het amphitheater. Er is nog maar een klein gedeelte van te zien. Voor meer info zie de site onder de links.

Een bezoek waard, ST.EMILION ET BERGERAC

Wanneer men in ons huis verblijft is een bezoek aan het befaamde wijndorp St. Emilion zeker een must. Wel druk maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht, veel sfeer en gezelligheid en uiteraard WIJN.








































Daarnaast kun je nog naar Bergerac, iets verder weg maar ook zeker leuk. In het hoogseizoen een beetje te veel Nederlanders.