vrijdag 23 september 2011

Table forrestrière et side table

 Goede ideeën gaan altijd in tweeën. In het weekje vakantie weer 2 dingen gecreeërd bij en voor het huis. Een sidetable bij de open haard buiten, zodat je makkelijk daar al je spullen op kunt zetten als je gaat bbq-en en een heuse picknick tafel op het terrasje achter. 

Bordeaux op zondagmorgen




PAUL


Nee geen stukje over Paul maar over PAUL de bakker. In Frankrijk is er een keten genaamd PAUL en het zijn bakkers. Broden, stokbroden en overheerlijke pattiserie wordt er gemaakt. Daarnaast kun je er sandwiches halen en in sommige winkels kun je ze ook daar opeten samen met een kopje thee. Ze zitten door het hele land en o.a. ook in Bordeaux bij het station en in het centrum; Place de Tourny. De uitstraling is heel ingetogen en klassiek. De winkels zijn aan de buitenkant gehuld in het zwart en waar ze met name goed in zijn, zijn de verpakkingen van de gebakjes. Met de feestdagen heb je speciale dozen en zakken. Ze hebben een prachtig vormgegeven site: www.PAUL.fr, een bezoekje waard. Daar kun je ook op lezen dat er al twee vestigingen zijn op Schiphol. Rond lunchtijd is het er druk want de fransen zijn er dol op. 










L’entrecote


Óp zondagmiddag ergens lekker lunchen in Bordeaux dat kan uiteraard op vele plekken maar wel in het bijzonder bij L’entrecote, je kunt er alleen, je raad het al, entrecote eten. Vooraf wordt er een groene salade geserveerd met een overheerlijke dressing opgesierd met een aantal walnoten. Daarna komt de entrecote met frites en als dessert kun je kiezen uit ongeveer tien overheerlijke toetjes.
Met name op zondag is het erg druk dus kom op tijd en dat houdt in dat je voor 12 uur voor de deur moet staan anders moet je ruim een half uur wachten voor je het drie hoog tellende restaurant kunt betreden.
De inrichting is op z’n bistro’s, zwart ,rood, geel en veel koper. Maar alles is netjes en tot in de puntjes uitgevoerd van wijnetiket tot luciferdoosje. Perfect sluit alles op elkaar aan, zelfs de dames die serveren zijn gekleed in het geel met zwarte rok en de leidinggevende zijn in het rood met zwarte rok.
Het omrijden waard als je in de buurt bent. Voor ons is het elke keer, als we in Carcans zijn, een feestje, we worden al herkent en als we de zaak verlaten denken we alweer aan ons volgende bezoek.












Comptoir de Famille

Comptoir de Famille, een winkelketen in Frankrijk a la de franse campagne. Leuk om wat kleine snuisterijen te kopen maar ze verkopen er ook hele bedden en bankstellen. Veel blauw-wit en rood-wit en alles is goed met elkaar te combineren. De site is de moeite waard want die geeft heel veel info en beeldmateriaal. Een bezoekje aan de winkel in Bordeaux is ook zeker de moeite waard want de winkel ligt in de gouden driehoek van de stad, hier zitten de meest dure winkels, van wijn naar design en van mode tot aan caviaarwinkels. De cadeaux die je koopt in de winkel worden met veel aandacht en zorg ingepakt, echt Frans, je geeft echt iets weg.






Winery


In de WINERY kunt u met gemak een hele dag doorbrengen: u vindt er wijnen uit de Bordelais en andere delen van Aquitaine, maar ook uit wijnstreken elders in Frankrijk en zelfs uit de hele wereld.
Elke bezoeker vindt in de WINERY de wijn die het best bij hem of haar past: de wijn met precies die kleur, smaak, afdronk, geur of prijs waarnaar hij of zij op zoek is.
Door het park lopen wandelpaden, waarlangs 6 picknickplaatsen zijn aangelegd. De grasvelden en de berken-, dennen- en eikenbosjes worden afgewisseld met 3 prachtige waterpartijen. Ter plaatse zijn picknickmanden te koop met de streekproducten van het seizoen. Een goed alternatief is het restaurant van de WINERY waar gerechten met bijpassende wijnen worden geserveerd.
Amateur kunstliefhebber Philippe Raoux verzorgt in de tuinen van de WINERY een permanente kunstexpositie die door de aankoop van nieuw werk elk jaar uitgebreider is.
La WINERY Philippe Raoux
Rond-Point des Vendangeurs
33460 Arsac en Médoc
Tel: 00 33 (0)5 56 39 71 75
Fax: 00 33 (0)5 56 39 03 67
www.lawinery.fr

Bages


De eigenaar van het Chateau Lynch Bages in Pauillac heeft het kleine gehucht Bages opgekocht en voor een groot gedeelte opgeknapt. In de oude panden verrijzen een brasserie, waar je zalig kunt eten en drinken, let wel op de prijs van een glas wijn want die kan behoorlijk aan de pittige kant zijn, een bazaar waar je wijn en allerlei snuisterijen kunt kopen en een bakkertje. Achter de brasserie is er ruimte voor wat kunstenaars o.a. een rietvlechter. Een nieuw en leuk initiatief wat nog geen 2 jaar oud is en wat een frisse wind doet waaien door dit oude stukje Medoc. Het ligt net buiten Pauillac.


Bages, Place Desquet, Pauillac




Huisje in de sneeuw

Dit zijn foto's van 2010 gemaakt door onze overbuurvrouw, Huguette.

Heel erg bedankt daar voor want zelf zullen we dit tafereel weinig zien.

San Sebastian

TOUR DE FRANCE 2010










Dit jaar kwam de tour in de regio Medoc. Een tijdrit van Bordeaux naar Pauillac. Voorafgaand aan de renners is er een caravane publicitair. Petjes, snoepgoed, cakjes, pennen, t-shirt en nog meer ongein wordt je toegeworpen. Vooral leuk voor de kids, de reclame auto's zijn ook erg leuk om naar te kijken want daarop bevinden zich de leukste dames en heren.


Een warm welkom


EEN WARM WELKOM van onze OVERBUREN BERNARD et HUGUETTE
Toen we aankwamen in ons huis lagen er sinaasappelen en abrikozen op een schaal. Een pak jus d'orange stond in de ijskast als warm welkom en met de link naar het WK voetbal, we stonden tenslotte in de finale. Helaas verloren we maar de abrikozen en sinaasappels smaakte daar niet minder om.
Merci Bernard et Huguette

Port medoc

Port medoc, een geheel nieuw aangelegde haven voor plezierjachten. Helemaal bovenin het puntje van de Medoc bij Le Verdon is een prachtige haven aangelegd. Er liggen grote boten maar ook kleine zeilbootjes. Er zijn allerlei kleine  winkeltjes op het gebied van het zeilen. Ook zijn er een aantal leuke restaurantjes aan de haven. Kijk op de website www.port-medoc.com voor meer informatie.